Onze burgemeester wenst iedereen een mooie Koningsdag in Helmond

Onze burgemeester wenst iedereen een mooie Koningsdag in Helmond

Nieuwsbericht

Onze burgemeester wenst iedereen een mooie Koningsdag in Helmond

Beste inwoners van Helmond,

Oranje versierde straten, muziek, vrijmarkten en uitgedoste mensen: het is bijna Koningsdag! Hoe gaat u Koningsdag in Helmond dit jaar beleven? Gaat u naar de kindervrijmarkt, de slingermarkt, naar muzikale festiviteiten in het centrum of activiteiten in de kasteeltuin?  Helmond heeft u op deze dag veel te bieden en ik hoop dat u met een oranje-tompouce, een oranjebitter, of iets anders lekkers, het er even van neemt.

Sinds 1891 viert heel Nederland uitbundig feest ter ere van het nieuwe levensjaar van ons staatshoofd. Deze traditie bestaat daarmee inmiddels 127 jaar! Eerst onder de naam Prinsessendag, later werd het Koninginnedag en nu dus Koningsdag.

Onze ogen zijn altijd gericht op de stad die het Koningspaar zal ontvangen. Vorig jaar waren de Koning en Koningin in onze provincie, dit jaar in Groningen. In figuurlijke zin wordt gezegd dat er niets boven Groningen gaat, en de stad zal er 27 april zonder twijfel alles aan doen om die stelling waar te kunnen maken. De koning viert feest, maar de rest van Nederland en dus Helmond ook. Het Helmonds Oranje Comité ondersteunt de festiviteiten volop. Zowel in het centrum, als in de verschillende wijken wordt er van alles georganiseerd. Extra bijzonder is dat het Oranje Comité Mierlo-Hout haar 50 jarig-jubileum viert. Een mijlpaal die gevierd wordt met een groots Nederlandstalig muziekfestijn.

Zelf ontmoet ik in het Kasteel van Helmond, inwoners uit onze gemeente die in het verleden (of tijdens de lintjesregen dit jaar) een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. De bijzondere verdiensten van deze mensen voor onze samenleving, krijgen op deze manier de aandacht die het verdient.

Ik hoop dat u net als ik, vele ontmoetingen gaat hebben. Het Koningsfeest is wat mij betreft  ieder jaar een feest van verbinding. Als collectief zoeken we elkaar op, en de gemeenschapszin zien we terug in het samen zingen, samen feesten en het samen proosten. Het zijn juist deze momenten waarin we heel veel plezier met elkaar kunnen hebben. Hoe u Koningsdag ook invult, als burgemeester hoop ik op feestvierende Helmonders die, ieder op hun eigen manier, samenkomen en genieten van deze dag!