Creatieve uitdaging voor Helmonders op Koningsdag 2021

Creatieve uitdaging voor Helmonders op Koningsdag 2021

Nieuwsbericht

Creatieve uitdaging voor Helmonders op Koningsdag 2021

Nu voor het tweede jaar op rij de traditionele Koningsdag festiviteiten geen doorgang kunnen vinden, heeft het Helmonds Oranje Comité een aantal uitdagingen opgezet waarmee de Helmonders op creatieve wijze vorm kunnen geven aan Koningsdag.

Behalve de eer en gezonde competitie vallen er ook mooie prijzen te winnen! Deelname kan door alle inwoners van Helmond, individueel, als groep of als vereniging. Alle deelname mogelijkheden zijn digitaal om het geheel Corona-proof te laten verlopen.

Helmond barst van het talent en dat wil het comité graat terugzien!

Er zijn drie uitdagingen waar je aan mee kunt doen:

 • ‘Koninklijke make-over’: Verkleed je broer, zusje, vader, moeder of jezelf als een koning of koningin
 • ‘Het Wilhelmus op jouw manier’: Breng het Wilhelmus ten gehore, vocaal of instrumentaal, solo of met meer mensen (mits Corona-proof)
 • ‘Kleur de stad oranje’: Versier je deur, je raam, je huis, je straat of je poppenhuis helemaal in de stijl van Koningsdag

 

Wat kun je winnen?

In iedere challenge valt een hoofdprijs en een tweede prijs te winnen.

De hoofdprijzen: € 100,- Hellemond-Gift voor jezelf en € 400,- donatie voor een Helmondse (sport)vereniging, club of goed doel naar keuze.

De tweede prijzen: € 50,- Hellemond-Gift voor jzelf en € 200,- donatie voor een Helmondse (sport)vereniging, club of goed doel naar keuze.

Kortom, je wint zelf iets, maar je wint ook iets voor jouw voetbalclub, dansschool, scoutingvereniging of een goed doel!

De jury (bestaande uit het Helmonds Oranje Comité en Burgemeester Blanksma) gaat aan het einde van Koningsdag de winnaars uitkiezen.

Hoe doe je mee?

Om deel te nemen maak je een foto of video van jouw resultaat in deze challenge. Deze kun je mailen naar info@koningsfeestenhelmond.nl (Vergeet niet je contactgegevens bij je inzending te vermelden!). Wanneer de foto of video groter dan 5 Mb is, dan kun je via WeTransfer of een link naar YouTube toch je resultaat delen.

 • Inzendingen via: info@koningsfeestenhelmond.nl
 • Met vermelding van naam, adres, telefoonnummer.
 • Maximale bestandsgrootte 5 MB. Bij grotere bestanden kunt u deze via WeTransfer sturen. Video maximaal 3 minuten.
 • Deelname is alleen voor inwoners, instellingen en verenigingen uit Helmond.
 • De jury bestaat uit Voorzitter: Mevrouw E. Blanksma, secretaris De heer: P. Slegers en Mevrouw: I. Pebesma
 • Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.
 • Door deelname geeft men uitdrukkelijk toestemming om de inzending te gebruiken in uitingen van het Helmonds Oranje Comité.
 • De prijswinnaars worden uiterlijk 4 mei bekend gemaakt via de media of per mail.

Ga jij de uitdaging aan?