Jeugd

» Jeugd

Speciale activiteiten voor de jeugd

Voor iedereen is er voldoende te zien en te beleven gedurende Koningsdag in Helmond, maar zeker de jeugd uit Helmond en omstreken wordt niet vergeten. In het heden en in het verleden zijn verschillende speciale activiteiten voor de jeugd georganiseerd:

Kindervrijmarkt

Op Koningsdag kun je je oude speelgoed op de vrijmarkt in Helmond verkopen. Op het Boscotondoplein (bij Pathé) is een gezellig plein ingericht waar je met je eigen kleed of zeil een leuk verkoopstalletje kunt maken. Verkoop je oude puzzels, spelcomputer, poppen of iets dergelijks en maak er een leuke dag van. Je kunt ook muziek maken en proberen wat geld op te halen. Het oranjecomité heeft een podium neergezet waar diverse optredens zullen plaatsvinden. Het gaat een hele leuke dag worden. Het Oranjecomité wenst jullie in ieder geval veel plezier. Wees er op tijd bij want: VOL = VOL. Het is niet toegestaan aan commerciële bedrijven om op dit terrein verkoop te doen plaatsvinden.

Geef je HART voor de Koning

Stichting KNOOP

Op zaterdag 26 april 2014 heeft de Stichting KNOOP samenwerking met het Helmonds Oranje Comite alle kinderen van Helmond en omgeving de mogelijkheid geboden om een knoop te ontwerpen in de vorm van een hart speciaal voor Koningsdag.

Stichting KNOOP is ontstaan door het initiatief van knopenkunstenaar Damir Mumini, waarbij verbinden, creëren en inspireren centraal staan. Damir en de Stichting KNOOP zijn al bekend in Helmond door het project ‘Knoop je HART vast aan Helmond’ dat begonnen is op Artimond 2013. Een project dat verbinding maakt met alle inwoners van Helmond en een kunstwerk oplevert bestaande uit een grote wijkkaart van Helmond die een puzzel is van kleine ‘hartknopen’.

Knoop je HART vast aan Helmond

Dit initiatief is natuurlijk prachtig om opnieuw te gebruiken op Koningsdag en wederom aan de slag te gaan met het maken van ‘hartknopen’ voor de Koning. Het Helmonds Oranje Comité is hierover in gesprek gegaan met Damir Mumini en vond hem enthousiast hierover.

Damir Mumini

Wil jij meewerken aan een prachtig kunstwerk, jouw eigen ontworpen ‘hartknoop’ deel zien worden van dit kunstwerk en jouw hart aanbieden aan de Koning? Kom dan op zaterdag 26 april naar de Boscotondotuin en maak jouw HART voor de Koning.

_______________________________________________

Poezie-album voor de Koningin

slide1

In Oktober 2006 heeft een grote groep kinderen uit Helmond een bezoek gebracht aan het Provinciehuis.
Koningin Beatrix was deze dag te gast in Brabant. Het Helmonds Oranjecomité heeft toen de mogelijkheid gehad om het poezie-album, dat speciaal was gemaakt vanwege het 25 jarig regeringsjubileum van de Koningin, aan haar persoonlijk te overhandigen. De Koningin nam heel veel tijd voor de jeugd en was bijzonder onder de indruk van hetgeen haar werd aangeboden. De Helmondse kinderen waren speciaal voor de gelegenheid in speciaal ontworpen T-shirts gestoken. Iedereen was erg onder de indruk van het bezoek. Het Oranje Comité ziet terug op een zeer geslaagde dag en een bijzondere ontmoeting met onze Koningin.